Створили нову “Мрію” та вчилися правильно переходити дорогу
01.07.2022
ЗСУ, ви герої! – наші вихованці створили мотиваційний оберіг
12.07.2022

Продовжуємо кулінарну мандрівку Україною зі смачних домашніх галушок

У кожній сім’ї знають, що вивчення, збереження та передавання традицій і цінностей є надзвичайно важливим, тому ми й навчаємо цьому наших дітей та молодь.
 
👩‍👩‍👧‍👦 Українці — спрадавна хліборобський народ, відтак і традиційна українська культура ґрунтується на цінностях хліборобської праці та шануванні хліба. Любов до хліба відобразилася й у традиційному меню українців, яке у всіх районах України в основному складалося з хлібних страв і борошняних виробів.
 
🥟 Це і традиційні вареники, галушки, гречаники, сочники, шулики, потапці, присканці, млинчики, і обрядові – коровай, корочун, лежень, мандрики, паска, гуски, шишки.
 
🥨 Багато зі страв української кулінарії набуло етнічної символіки, яка визначалася насамперед через усвідомлення українцями окремих страв як своєрідного коду національної культури, вписаних в систему етнічної історії. Вони розумілися ними і як зразки найвищих досягнень власного кулінарного мистецтва.
 
✔ Тому продовжити кулінарний сезон ми вирішили смачними і поживними ГАЛУШКАМИ.
 
❤ Галушки́ — страва з вареного тіста у вигляді квадратиків або кульок. На відміну від вареників не мають начинки. Готують як окрему страву або варять суп з галушками. Галушки — типова для українців страва, їх готували майже щодня, здебільшого на вечерю. Ця страва була легкою у виконанні та надзвичайно поживною.
 
✅ Рецепт смачної страви (за яким готували наші вихованці):
 
◽️Вершкове масло розтопіть до рідкого стану на маленькому вогні.
◽️Борошно насипте в миску, зробіть невелике заглиблення і налийте воду.
◽️Додайте сіль, яйце і розтоплене масло. Замішайте тісто до однорідного стану.
◽️Тісто має вийти м’яким, але не липнути до рук. За необхідності додайте трохи борошна.
◽️Загорніть тісто в плівку і відправте в холодильник на 20-30 хвилин.
◽️Тісто розкачати в ковбаску на поверхні, посипаною борошном. Розріжте тісто на невеликі однакові шматочки.
◽️Відваріть галушки в підсоленій воді протягом 4-5 хвилин після закипання.
◽️Дістаньте шумовою, розкладіть по тарілках.
🥣 Подавати готову страву з розтопленим маслом і сметаною. Смачного!