Цей дар природи не лише милує око, а й має багатющі властивості для підтримання і відновлення здоров’я. З давніх часів коріння вважали еліксиром життя. Цілющими є коріння та листя кульбаби;
Оскільки кошики кульбаби відкриваються о 6-й годині ранку, а закриваються о 10-й, її можна використати для оформлення квіткового годинника (у Чернівцях такий годинник прикрасив Турецьку площу), що й зробив свого часу Карл Лінней;
У різних літературних творах, народних казках, травниках та енциклопедіях кульбабу, що з весни до осені імітує людське життя – від жовтих кошиків квіток до сивини, – називають літучки, пустодуй, солдатики, повітряна квітка, масляна квітка, коров’яча квітка, березневий кущ, молочний колір, светик, гармата, молочник, зубний корінь, бабка, бабакуля, вовчий зуб, мелайниця;
Кульбаба корисна для садів (хоча садівники вважають, що рослина «засмічує» клумби), оскільки покращує якість ґрунту, збільшуючи вміст азоту та інших корисних копалин;
Листя кульбаби застосовують у косметиці: з нього готують маски, воно живить, зволожує та омолоджує шкіру, виводить ластовиння і печінкові плями;
Молоді стебла і листя кульбаб містять вітамін B2, з них готують салати й борщі;
Якщо вас раптом вжалила оса або бджола, то шукайте кульбабу! Ця квітка допоможе полегшити біль. Для цього достатньо зірвати її і помазати схожим на молоко соком місце укусу. Вже через 5-7 хвилин біль або зникне повністю, або сильно ослабне.