Сезон кавунів: користь, поживна цінність та як правильно обирати?
10.09.2021
Провели інклюзивну олімпіаду “Ми разом”, де стали беззаперечними переможцями
16.09.2021

У Кременеці розочали реалізацію міжнародного проєкту з будівництва нового реабілітаційного центру

У місті Кременець відбулась урочиста подія – заклали капсулу під будівництво навчально-реабілітаційного центру для обслуговування дітей та молоді з особливими потребами, що реалізовується за кошти ЄС. Великий інфраструктурний проєкт соціального значення втілений за Програмою Транскордонного Співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Ним передбачено не тільки будівництво центру реабілітації, а й навчання персоналу цього закладу.

На будівельному майданчику вже почалися бетонні роботи, однак святковим днем, беззаперечно, можна вважати учорашній. На заході зібралися усі, хто прямо або опосередковано причетний до процесу створення, підготовки та зведення Центру: представники різних ланок влади, гості із Польщі (члени групи проєкту “Прикордоння рівних можливостей” та Правління асоціації допомоги дітям з інвалідністю “Крок за кроком”), керівник групи управління проєктом Володимир Василевський, голова ГО “Товариство батьків дітей з інвалідністю та їх друзів”ЗОРЯ НАДІЇ” Алла Андрущук, самі батьки та діти, громадськість а також ми – директор Центру НІ та заступниця з питань комплексної реабілітації ЛГ

“Наша спіпраця з пані Аллою триває вже протягом дестяти років. Разом ми прикладаємо багато зусиль до розвитку тих реабілітацйних просторів, якими маємо честь керувати, а також є активними учасниками європейських процесів – головним чином регулярно задіяні до партнерства й перейняття досвіду у наших польських колег з міста Замость. Багато перевірених методик та ідей у “Krok… ми вже адаптували в нашому Центрі, зокрема на сьогодні ми з успіхом використовуємо кондуктивну педагогіку, в найближчих планах – відкриття професійних майстерень, – зазначила Наталя Іванівна, – Однак, вже не раз пересвідчуємось, що повноцінна та комплексна реабілатіція, розвиток і діяльність реабілітаційних закладів мають велику потребу в підтримці влади, включеності їх у процес. Тому закликаю представників усіх структур влади брати активну участь, приймати конкретні рішення на основі потреб, бути зацікавленими в тому, що люди з обмеженнями почували себе захищено в місцях, де проходять реабілітацію. А наразі я щиро пишаюся та рада за місто Кременець, захоплююсь людьми, які по цеглинках, як образно, так і буквально, вибудовують новий сучасний простір для реабілітації. В добру путь!”

Після урочистої миті – закладання капсули в каркас майбутнього Центру, присутні зібралися за спільним круглим столом, аби детальніше поспілкуватися й подискутувати. Було обговорено нагальні питання  і подальші перспективи, досягнуто спільного бачення як у проєктних, так і всезначимих реабілітаційних темах.

А поки міцно тримаємо кулаки, аби реалізація цього важливого міжнародного проєкту і, власне, будівництво реабілітаційного заладу у місті Кременець пройшла більш, ніж успішно! Наш Центр, в свою чергу, завжди відкритий до співпраці, порад та тісної комунікації!